De Smart Air Quality Detector of Luchtkwaliteit Meter van iBought meet VEEL!

Luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, temperatuur, fijnstof, CO2 en andere schadelijke stoffen... je weet met onze lucht kwaliteitsmeter hoe gezond jouw kamers zijn.
Dankzij de eenvoudige app weet je in een oogopslag of je huis gezond is of niet. Je krijgt meldingen als iets moet worden verbeterd en advies over wat je kunt doen voor een gezonder huis. (LET OP! Installatie en gebruik vraagt kennis en ervaring van gebruik van apps, smartphone en wifinetwerk)

Werking van de APP: Apple Telefoon IOS 11.0 of hoger,  Android 6.0 of hoger

Alleen telefoons geen tablets!

Waarom is dat belangrijk?  Ga voor een gezonder huis!

U wilt toch ook een zo gezond mogelijk huis voor uw familie? Deze Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor laat u zien hoe. Of het nu gaat om het ideale geluidsniveau voor een goede nachtrust of de juiste luchtvochtigheid,de Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor meet wat belangrijk is, licht potentiële problemen uit en vertelt u hoe u deze kunt oplossen.

Let op! de meeste detectors meten maar een aantal van onderstaande gegevens;

 1. TVOC

 2. Fijnstof PM 2,5

 3. Formaldehyde

 4. CO2

 5. Temperatuur

 6. Luchtvochtigheid

 7. 24 hour monitoring met de APP PERThings

 8. Wi-Fi connected (2.4G)

 9. Werkt met IOS and android smart device  Apple Telefoon IOS 11.0 of hoger,  Android 6.0 of hoger, Alleen telefoons geen tablets!

Volg de ontwikkelingen in uw woonomgeving om uw welzijn te verhogen

Een uur, een dag, een week, een maand, een jaar of zelfs nog langer! Ga naar het overzicht van uw meetgegevens en analyseer wat de impact van uw activiteiten op uw woonomgeving is. Maak uzelf uw goede gewoontes eigen om uw welzijn te verhogen.

Fijn stof (PM2.5) meten met de iBought Luchtkwaliteit Meter?

De dagelijkse concentratie fijn stof (PM2.5) is afhankelijk van het weer. In de steden zijn de concentraties overdag gemiddeld iets hoger dan 's nachts, vooral door de verkeersbijdrage. PM2.5 is een verzamelnaam voor zwevende, inhaleerbare deeltjes met een maximale doorsnede van 0,0025 millimeter. De wettelijke norm is een jaargemiddelde van 25 (μg/m3). Doordat PM2.5 nog kleiner is dan PM10 kunnen deze deeltjes dieper doordringen in de longen en zijn ze schadelijker voor de gezondheid.

Formaldehyde meten met de iBought Luchtkwaliteit Meter?

formaldehyde is een organische verbinding en wordt gevormd tijdens natuurlijke processen in het milieu en in het (menselijk) lichaam, waar het vrijkomt bij de stofwisseling. Ook wordt formaldehyde geproduceerd en gebruikt in diverse takken van de chemische en farmaceutische industrie. Formaldehyde zit onder andere in spaanplaat, MDF (Medium-Density Fibreboard), textiel, en cosmetica.  Mensen worden voornamelijk blootgesteld aan formaldehyde in uitlaatgassen, bij het bereiden van eten en in sigarettenrook.

Formaldehyde in tabaksrook

Formaldehyde wordt niet toegevoegd aan tabaksproducten. Wel wordt formaldehyde gevormd bij verbranding van additieven die zijn toegevoegd aan tabak, zoals suikers, sorbitol, guargom, cellulosevezels, en carob en gom, waardoor het in tabaksrook vrijkomt. Rokers krijgen het binnen als ze een trekje nemen (hoofdstroomrook). Meerokers krijgen het in mindere mate ook binnen (zijstroomrook).

Schadelijke gezondheidseffecten

Formaldehyde is een kankerverwekkende stof en is door het International Agency for Research on Cancer (IARC International Agency for Research on Cancer ) ingedeeld als ‘kankerverwekkend voor de mens’ (Groep 1). Formaldehyde veroorzaakt kanker in de neus en luchtpijp en mogelijk leukemie. Inademing van formaldehyde uit tabaksrook kan ook luchtwegirritatie en beschadigingen van luchtwegcellen veroorzaken. Formaldehyde kan ook irriterend zijn voor de ogen.

CO2 meten met de iBought Luchtkwaliteit Meter?

Met een CO2 meter, ook wel kooldioxidemeter, CO2 sensor en CO2 indicator genoemd, kun je de luchtkwaliteit monitoren en bewust(er) ventileren met beschikbare ventilatievoorzieningen, zoals deuren, ramen en luchtroosters. Ook word je gewaarschuwd als een mechanisch ventilatiesysteem niet goed functioneert, zodat je tijdig maatregelen kunt nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

In ruimten waar mensen verblijven en onvoldoende wordt geventileerd wordt de luchtkwaliteit slechter doordat ongewenste stoffen zich ophopen. Er is sprake van een evenredige stijging van CO2 (o.a. uitgeademde lucht) en andere ongewenste stoffen.

TVOC zijn schadelijke vluchtige organische stoffen waarbij de problemen voorkomen bij:

 • » verbranding van gas, steenkool, tabak, benzine / diesel

 • » industriële gassen

 • » wasmiddelen / parfums

 • » pesticides in de landbouw / tuin

Wat is VOC?

De Engelse afkorting VOC (Volatile Organic Compounds) duidt de groep vluchtige organische verbindingen. VOC omschrijft gas- en dampvormige stoffen met een organische oorsprong in de lucht. Hiertoe behoren o.a. koolwaterstoffen, alcoholen, aldehyde en organische zuren. Veel oplosmiddelen, vloeibare brandstoffen en synthetisch gefabriceerde stoffen kunnen als VOC optreden, maar ook talrijke organische verbindingen die in biologische processen gevormd worden. Vele honderden verschillende individuele verbindingen kunnen samen in de lucht voorkomen.

Wat zijn bronnen voor VOC?

VOC’s ontstaan uit zeer verschillende bronnen. Biologische processen kunnen bronnen zijn uit de buitenlucht, zoals plantmetabolisme, bederf- en afbraakprocessen. Verdere buitenluchtbronnen zijn technische processen, waarbij stoffen ontstaan uit onvolledige verbranding (met name uitlaatgassen van zware voertuigen) of als vluchtige bijproducten van industriële en commerciële activiteiten. Mogelijke binnenluchtbronnen zijn producten en materialen voor de bouw van gebouwen en voor de inrichting (bijvoorbeeld, vloer-, wand- en plafondmaterialen, verven, vernissen/lakken, lijmen, meubels en decoratieve materialen). Van groot belang hierbij zijn onderhouds-, reinigings- en hobbyproducten, alsmede tabaksrook en zelfs voedselbereiding en de menselijke stofwisseling. Binnenruimtebronnen hebben vandaag de dag en steeds groter effect op de gezondheid, omdat men steeds meer binnen is. Bovendien is de afstand tot een VOC-bron binnen meestal kleiner. VOC’s uit de buitenlucht kunnen tevens naar binnen dringen. In de regel wordt echter bij het luchten van een ruimte de oorspronkelijke binnenruimte-concentratie verminderd. 

Luchtvochtigheid meten met de iBought Luchtkwaliteit Meter?

Droge lucht kan jeuk veroorzaken. Door vochtige lucht kunnen er schimmels groeien en vochtniveaus kunnen een enorme rol spelen bij het aanpakken van astma en allergieën. Vind de balans die het beste werkt voor elke kamer van uw huis.

Luchtkwaliteit meten met de iBought Luchtkwaliteit Meter?

Een slecht geventileerde kamer leidt tot hoge luchtvervuiling binnenshuis. Het verlaagt ook sterk uw concentratievermogen, wat belangrijk is als uw tieners hun huiswerk doen of studeren voor examens.

Elegant design

De Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor is gestroomlijnd en elegant en past perfect in elke binnenhuisinrichting.

Luchtkwaliteit
We brengen 80% van de tijd binnen door, en veel van die tijd is thuis. De lucht die je daar inademt, heeft invloed op de gezondheid van je hele gezin.
Een slecht geventileerde kamer leidt tot hoge luchtvervuiling binnenshuis. Het verlaagt ook sterk je concentratievermogen, wat bijvboorbeeld belangrijk is als jouw tieners hun huiswerk doen of studeren voor examens.

 

© 2017 - 2020 iBought.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel