De COB LED Waterdichte LED Groei Lampen van IBOUGHT zijn Full Spectrum Lampen en functioneren prima voor de gehele groei en bloei.

Waterdicht in hars gegoten COB LED, Geruisloos zonder ventilator want hij koelt af op de aluminium behuizing en uitstekende prijs kwaliteit verhouding. We hebben ze in een 100W en 200W en 300W variant. Nergens anders heb je voor deze prijs een uitstekende groeilamp met de nieuwste techniek, met bijgeleverde ophangsysteem. Daarnaast hebben we een aantal modellen die met een standaard E27 fitting te gebruiken zijn. Ook hebben we voor de opkweek van materiaal een aantal soorten Grow Spots

Een LED groeilamp is een lamp die wordt gebruikt in de tuin- en kassenbouw om planten en bloemen te laten groeien (en bloeien). Na vele jaren expirimenteren met LED is het mogelijk om met een lager wattage een hogere opbrengst van bloemen en vruchten te krijgen. Anders dan met een normale HPS lamp, natrium- of gloeilamp is er met LED minder warmteafgifte, waardoor hoge temperaturen tot het verleden behoren.

Voordelen van kweken met LED

Kweken met LED lampen heeft naast energiebesparing en de lange levensduur nog een aantal zeer grote voordelen. Omdat er slechts beperkt warmte wordt gegenereerd is het kweken met led lampen geheel brandveilig, wat bij traditione kweeklampen altijd een heikel punt is. Hierdoor kun je met LED kweeklampen tot vlak boven het gewas belichten, zonder degeneratie of verbranding van het bladerdek en de planttoppen. Andere voordelen zijn dat er geen dure schakelapparatuur, ventilatie- en koelsystemen nodig is. Maar misschien is het mooiste nog wel dat de planten er onder goede LED lampen veel gezonder en vitaler bijstaan in vergelijking met HPS belichting!

Hoe werkt dat nou, zo'n Groeilamp?

Het grote verschil met ouderwetse HPS of natriumlampen zit 'm in het licht spectrum. Dit licht spectrum uit zich in de waarde PAR. De hoeveelheid PAR zegt iets over de fotosynthese, hoe meer PAR hoe meer fotosynthese en hoe beter de plant kan groeien en bloeien.

Licht-spectrum van een LED Groeilamp (zie pagina werking en spectrum)

Een LED kweeklamp is vaak standaard voorzien van een 12-band spectrum. Naast de reguliere kleuren rood en blauw beschikken de LED kweeklampen ook over oranje, wit en UV-licht, Infra-rood licht en over ‘flowerboosters’ die zich in het ver-rood spectrum bevinden. Dit maakt het 12-band spectrum tot een full-spectrum.

Voordelen van LED Groeilampen

Ten opzichte van reguliere kweeklampen (HPS natrium), leveren LED kweeklampen een aantal belangrijke voordelen op:

  • Tot 60% stroombesparing

  • Een gezondere groei en bloei van planten en bloemen

  • Minder warmte: Een beter reguleerbare temperatuur in de kweekruimte of kas

  • Langere levensduur van de lampen (tot wel 50.000 branduren)

Energiezuinige belichting vraagt om lichtbronnen die met zo weinig mogelijk energie zoveel mogelijk, voor planten bruikbaar licht opleveren. En dat is niet langer de natriumlamp, maar de "high power" led lamp!

Een led kweeklamp is opgebouwd uit een groep van leds (licht-emitterende diodes). Voor het belichten van planten hebben met name het blauwe en rode deel van het lichtspectrum veel invloed op het floreren van de planten. Diverse onderzoeken uitgevoerd door o.a. de TU Delft en de universiteit van Wageningen hebben aangetoond dat de gewasproductie met LED lampen aanzienlijk verbetert.

Licht voor planten wordt vaak aangeduidt in Lumen en PAR-licht, maar waar het bij planten daadwerkelijk om gaat is de PPFD-factor (Photosynthetic Photo Flux Density). Deze laatste wordt gemeten in micro-mol. Micro-mol's zijn energiepakketjes die gemeten worden aan het aantal van die pakketjes welke per seconde een oppervlakte van 1m² bereikt.

Met andere woorden: de in leds gepompte energie kan volledig ten goede komen aan de belichting van planten, waardoor circa 50 procent energie bespaard wordt !

 

 

© 2017 - 2024 iBought.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel