Nieuwe trend: “Verticaal tuinieren”

Wil je ook lekker tuinieren, maar heb je een kleine tuin of enkel een balkon? No worries, verticaal tuinieren is dé oplossing! Laat planten tegen de muur aan groeien en je tuin ziet er meteen een stuk groener uit! Verticaal tuinieren scheelt een hoop ruimte en is gemakkelijk in onderhoud. Door de muren en schuttingen optimaal te gebruiken kun je tóch genieten van een groene omgeving. Ibought biedt u een fantastisch design ophangsysteem om verticaal tuinieren eenvoudig mogelijk te maken. Uitgevoerd met uitneembare bakken en voorzien van een handig irrigatiesysteem. Trendy kleuren als wit en lime groen.

Een hoogtepunt in jouw tuin

Verticaal tuinieren verschilt in onderhoud niet zo veel van het gewone tuinieren. Het is belangrijk om goed te kijken naar de type planten die je kiest. Is er voldoende zon? Krijgen de planten voldoende water en kan het water goed weglopen? Verticaal tuinieren is mogelijk voor iedereen en voor ieder budget. Ruimtebesparing is lang niet het enige voordeel van verticaal tuinieren. Even alle voordelen op een rij:

  • Verticaal tuinieren werkt geluiddempend.

  • Een verticale tuin, of groen dak, werkt isolerend en bespaart dus energie.

  • Een verticale tuin is met elk budget realiseerbaar.

  • Tijdens het tuinieren hoef je niet zoveel te bukken.

  • Je kunt met een verticale tuin een kale muur of schutting opknappen

Laat ze maar lekker hangen!

Niet elke plant is geschikt voor verticaal tuinieren. Welke planten doen het goed in de zon en welke juist in de schaduw?

Schaduwtuin
-     Varens
-     Hedra
-     Purperklokje (Heuchera)
-     Geranium
-     Longkruid (Pulmonaria)
-     Zenegroen (Ajuga reptans)
-     Longkruid (pulmonaria)

Moestuin
-     Aardbeienplant
-     Basilicum
-     Rozemarijn
-     Slasoorten
-     Tomatenplant
-     Peterselie
-     Dille

Siertuin
-     Rozenstruik
-     Klokjesbloem (campanula portenschlagiana)
-     Lieve vrouwe bedstro (Galium odoratum)
-     Dovennetel (Lamium)
-     Viooltjes
-     Veronica (Erinus alpinus)

Onderhoud tips

In principe is het onderhoud voor de verticale tuin hetzelfde als voor de horizontale tuin. De planten dienen voldoende vocht te krijgen. Het beste kun je dit doen door de bakken aan te sluiten op de tuinslang (irrigatiesysteem). Daarnaast is goed om de planten maandelijks te voorzien van plantenvoeding en wanneer het zonnetje erg krachtig is ze hier tegen te beschermen. Nog een laatste belangrijke tip is dat je goed in de gaten moet houden dat de planten niet te ver over elkaar heen gaan hangen zodat het plantje wat eronder zit geen licht meer krijgt.

 

© 2017 - 2024 iBought.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel