Geschikte Broedeieren voor de broedmachine

Broedeieren zijn bevruchte eieren die bedoeld zijn om uit te komen en kuikens te produceren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen bij het gebruik van broedeieren:

  1. Kwaliteit van de eieren: Zorg ervoor dat de broedeieren van goede kwaliteit zijn. Controleer of ze vers zijn, zonder scheuren of beschadigingen aan de schaal. Eieren die ouder zijn dan 7-10 dagen hebben over het algemeen een lagere uitkomst, dus verse eieren zijn ideaal.

  2. Opslag van broedeieren: Bewaar de broedeieren op een koele en vochtvrije plaats voordat je ze gaat uitbroeden. Bewaar ze bij een temperatuur van ongeveer 15-18°C (59-64°F) en met een luchtvochtigheid van ongeveer 70%. Het is belangrijk om de eieren dagelijks te draaien om de embryo's gezond te houden.

Gebruik nooit eieren die beschadigd, smerig of ouder dan 10 dagen zijn.
De eieren moeten niet te warm bewaard en dagelijks gekeerd worden. Bewaar de eieren in een ruimte die niet warmer is dan 15 graden. Gebruik ook geen eieren die afwijken wat het gewicht betreft.
Te kleine eieren geven ook te kleine kuikens die vaak zwak zijn. Leg de eieren op de geschikte rolhorde.
De eieren worden in de mandjes gelegd met de punt van het ei naar beneden. Vermijd om de eieren op elkaar te leggen omdat dit kan leiden tot kapotte eieren tijdens het keren.
En dan nog één belangrijke tip, als je eieren raapt mag je deze nooit wassen als ze iets vuil zijn. Dan haal je de beschermlaag van het ei weg en zo kunnen er bacterien het ei binnendringen. Zo verklein je dus kans op het uitkomen van de eieren.

En als alles ingesteld is en de broedmachine enige uren gedraaid heeft dan kunt u de eieren inleggen. 

kijk ook onze andere blogs!

© 2017 - 2024 iBought.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel