Sorteer op

Hydroponic Systemen, Indoor Gardening, Binnenhuis Tuinieren, Aeroponics

Wat is een hydrosysteem nu eigenlijk?


Een hydro- of aeroponicsysteem is een geavanceerd systeem waarmee je op een eenvoudige, leerzame en leuke manier je eigen gewassen (groente, fruit en kruiden) voor thuis of grootschalige commerciële doeleinden kunt kweken. Doordat u enkel water in plaats van aarde of coco’s gebruikt, zorgt het hydro- of aeroponicsysteem ervoor dat er weinig tot geen zorg aan de gewassen nodig is.

Wat is nu hydroponics precies?


Hydroponics staat voor het kweken van je gewassen met enkel water, waardoor aarde of coco’s overbodig zijn. Om de gewassen zo goed mogelijk te laten groeien, dien je de juiste nodige dosering voedingsstoffen direct aan het water toe. Dat gebeurt middels een up-to-date voedingsschema.

Steeds meer particuliere kweker gebruiken naast commerciële bedrijven hydroponics en de bijbehorende systemen om gewassen te kweken, omdat het enerzijds schoner is in vergelijking met aarde en anderzijds doordat de opbrengsten hoger zijn.
Een hydroponic-of aeroponicsysteem is ook uitermate geschikt voor wat kleinschaliger gebruik.

Hoe werkt een hydroponic of Aeroponic systeem nu eigenlijk?

 

In de hydroponicsystemen groeien de wortels in kleikorrels (of soortgelijke mediums) en zijn extra goed beschermd tegen externe omstandigheden. Deze kweeksystemen zijn zeer geschikt voor beginners.

Efficiëntere opname voedingsstoffen
Het is een feit dat wortels makkelijker voedingsstoffen opnemen uit water dan uit grond. Dit leidt tot een regelmatiger en hardere groei van de gewassen, waardoor u het oogsten kunt voorspellen.

Verlichting (zie producten pagina Ibought)


Het is een feit dat wanneer je een kas hebt, vroeger in het jaar kunt beginnen met kweken.
LED-verlichting zorgt ervoor dat de gewassen snel en gezond groeien. Doordat LED-verlichting energiezuinig is langer meegaat, bent u ook nog eens duurzaam bezig.

Enkele voordelen van Hydroponics:
– kortere kweekcyclus;
– duurzaam in gebruik;
– hogere opbrengsten;
– geschikt voor iedere locatie;
– nauwelijks gevoelig voor schimmel of ongedierte.

Dankzij het geavanceerde hydroponicsysteem is de kweekcyclus opmerkelijk korter, waardoor u sneller van uw eigen oogst kunt genieten. Ook komen er geen bestrijdingsmiddelen aan te pas en tot slot zijn de gesloten systemen overal inzetbaar.

 

© 2017 - 2024 iBought.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel