Aubergine planten

Plant de aubergine vanaf mei na de IJsheiligen in de tuin of in een grote kuip. De planten hebben een losse, humusrijke grond nodig. Plantafstand: 60 cm x 60 cm. Plant tot aan de wortelhals en het laagste deel van de stengel (dit geeft meer wortels) en verwijder in het begin de laagste zijscheuten. Zet de plant op een zonnige plaats en beschut tegen de wind. Ondersteun de plant met een plantstok.

 

Aubergine verzorgen

Water geven: 1 - 2 keer per week 's morgens of 's avonds water geven. Geef direct water aan de wortels zonder de bladeren nat te maken. Voor een optimale ontwikkeling hebben aubergines veel water nodig. Geef water naar behoefte. Zodra de eerste bloem aan de steel verschijnt, knipt u het topje erboven uit. Nu kunnen tussen 3 en 5 mooie scheuten groeien uit de bladoksels. Verwijder later alle verdere zijscheuten.

 

Aubergine oogsten

Van juli tot oktober kunt u de vruchten naar behoefte oogsten. Oogst aubergines voordat ze volledig rijp zijn door de stengelbasis af te knippen met een tuinschaar. De vruchten kunnen buiten worden bewaard bij 10 tot 15°C. Ze mogen niet in de koelkast worden bewaard.

 

Verdere informatie

De aubergine is een van de groenten met de minste calorieën, hij bevat slechts ongeveer 18 kcal/100 g. Het is echter rijk aan mineralen (magnesium, zink), water en vezels.

© 2017 - 2024 iBought.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel